Samsung Galaxy SIII eind deze maand te koop

Drie mei, de dag waar alle smartphoneliefhebbers op hebben gewacht. In Londen in een volle zaal werd eindelijk de nieuwe Samsung Galaxy SIII bekendgemaakt en getoond aan het publiek. Voor de mensen die er niet bij konden zijn, had Samsung een livestream geregeld, zodat ook thuis de onthulling gevolgd kon worden. Hoewel we eigenlijk al wel wisten dat de nieuwe smartphone van Samsung de Galaxy SIII zou gaan heten, is dat nu tijdens Samsung Unpacked 2012 officieel bevestigd.

Om maar met het goede nieuws te beginnen; de SIII is eind deze maand te koop en is als eerste verkrijgbaar in Europa. Het Super HD AMOLED scherm is 4.8 inch groot en heeft een resolutie van 720p. Verkrijgbaar met 16 of 32GB opslagruimte. Later komt er ook een variant met 64GB aan boord. Als dat niet genoeg is, kan het met microSD worden uitgebreid.

Aan de achterkant van de SIII zit een 8 megapixel camera die net als de HTC One X razendsnel achter  elkaar foto’s kan maken. Aan de voorkant zit een camera met 1.9 megapixel die beschikt over gezichtsherkenning. Die camera zorgt ervoor dat als je naar het scherm kijkt, het toestel weet dat je er naar kijkt en de telefoon niet in de slaapstand overgaat.

De SIII draait op Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) en heeft een 2100mAh batterij. Het toestel weegt 133 gram en is 136.6 x 70.6 x 8.6 millimeter. Het toestel komt er in twee verschillende kleuren; pebble blue en marble white.

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.