Google Home Mini Luistert Constant Mee Vanwege Bug

Google Home SpeakersGoogle heeft onlangs een kleinere versie van de Google Home geïntroduceerd, maar de website AndroidPolice heeft nu ontdekt dat het slimme apparaatje constant meeluistert. Normaal moet de Home Mini alleen meeluisteren als je “Ok, Google” zegt of een activatieknop indrukt.

Google heeft aangegeven dat een bug ervoor zorgde dat de Google Home Mini constant meeluisterde. Normaal moeten de slimme speakers van het miljardenbedrijf alleen meeluisteren als de gebruiker “Ok, Google” of “Hey, Google” zegt. Een andere manier om de speaker te activeren is door de bovenkant van de speaker aan te raken. Een bug zorgde er echter voor dat de speaker altijd dacht dat hij aangeraakt en dus geactiveerd werd. Hierdoor luisterde de slimme speaker altijd mee.

Alle gesproken zinnen worden dus geregistreerd en opstuurt naar Google-servers, zodat de spraakherkenningssoftware zijn werk kan doen. Vervolgens zal je dankzij AI een antwoord ontvangen. Je kunt je vast voorstellen dat niet iedereen zich prettig voelt bij het idee dat al hun gesprekken worden geregistreerd en opgeslagen in een cloud, waarna deze gesprekken worden verwerkt door Google-servers.

Google laat in een reactie het volgende weten: “We zijn ons bewust van het probleem rondom een kleine hoeveelheid Google Home Mini’s die zich door het aanraakmechanisme incorrect zouden gedragen. We hebben op 7 oktober een update uitgebracht om dit probleem te verhelpen. Als je nog steeds problemen ondervindt, contacteer dan Google Support.

De “oplossing” voor het probleem schakelt trouwens de activatieknop uit, waardoor de Home Mini alleen is te activeren via de spraakcommando’s. De update lijkt dan ook een tijdelijke oplossing.

De Google Home Mini komt over een week uit, maar het is nog onduidelijk vanaf wanneer de slimme speaker in Nederland verkrijgbaar zal zijn.

via [apparata]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.