Veiligheidsfout WhatsApp Brengt Indringers Onopgemerkt Naar Groepschat

WhatsAppOnderzoekers van de Duitse Universiteit Ruhr hebben een beveiligingsprobleem gevonden in WhatsApp. Volgens de onderzoekers kunnen kwaadaardigen dit probleem misbruiken om zich zonder toestemming van een administrator toe te voegen aan een groepschat. De gebruikers van de groep zouden zelfs geen notificatie ontvangen.

De Duitse onderzoekers schrijven dat iemand die toegang heeft tot de WhatsApp-server, zonder toestemming van de administrator nieuwe gebruikers zou kunnen toevoegen aan een groep. De infiltrant zou de berichten binnen deze groep eerst kunnen inzien, voordat de berichten naar de rest van de gebruikers worden verstuurd. Hierdoor is het mogelijk om de berichten eerst te lezen, te bewaren en vervolgens zelfs te herschikken.

Ook kan de infiltrant selectief berichten blokkeren, waardoor het mogelijk zou zijn om het bericht dat er een nieuwe gebruiker aan de groep is toegevoegd te verdoezelen. Mocht dit inderdaad mogelijk zijn, dan kunnen gebruikers de groepsberichten meelezen zonder dat de leden van de groep hiervan op de hoogte worden gebracht.

Reactie WhatsApp
Een woordvoerder van WhatsApp heeft tijdens een interview met Wired aangegeven dat een gedeelte van de bevindingen van de onderzoekers klopt, maar dat gebruikers niet stiekem aan de groep toegevoegd kunnen worden. Het is niet mogelijk om het bericht dat er iemand is toegevoegd te verbergen. Ook zou de gebruiker geen toegang hebben tot eerder verstuurde berichten.

We hoeven ons gelukkig niet meteen zorgen te maken. Gebruikers hebben namelijk redelijk wat kennis nodig om zo’n infiltratie daadwerkelijk uit te voeren, aldus de Duitse onderzoekers.

via [allaboutphones]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *