Greenpeace: Fairphone en Apple Meest Duurzame Techbedrijven

FairphoneGreenpeace heeft in een verslag aangegeven dat het Nederlandse bedrijf Fairphone en het Amerikaanse bedrijf Apple de meeste duurzame techbedrijven van dit moment zijn. De telefoons van Fairphone bestaan grotendeels uit gerecycled materiaal.

In het onderzoek van Greenpeace worden bedrijven beoordeeld op hoe ze met energie omgaan, hoe ze materialen verwerken en welke chemicaliën ze gebruiken. De hoogste beoordeling is een A+ en de laagste een F.

Apple doet het erg goed in de categorie energieverbruik, waar het bedrijf een A- scoort. Apple maakt vaak gebruik van groene bronnen. Gemiddeld scoort Apple een B-.

Fairphone krijgt een A- in de categorie materiaalgebruik. Het Nederlandse bedrijf krijgt een B als gemiddelde score, nog net iets beter dan Apple. In het onderzoek benadrukt Greenpeace dat Fairphone vaak onderzoek doet naar nieuwe recyclemethoden.

Google krijgt een D+ als gemiddelde score, een stuk lager dan bij een eerder onderzoek van Greenpeace eerder dit jaar. Greenpeace geeft Google deze score onder andere omdat het bedrijf “grote stappen moet maken om Apple en andere industrieleiders in te halen.

Amazon, Oppo, Vivo en Xiaomi zijn de laagst scorende bedrijven. Volgens Greenpeace is Amazon één van de minst transparante bedrijven wat betreft duurzaamheid.

via [nu.nl]

 

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.