Langlopende Patentzaak Tussen Apple En Samsung Opnieuw Gestart

apple-vs-samsungDe langdurige rechtszaak tussen Apple en Samsung over het ontwerp van de iPhone, die Samsung volgens Apple zou hebben gekopieerd voor de Galaxy S-serie, zal opnieuw worden gehoord. Vorig jaar zette het Amerikaanse Hooggerechtshof een streep door de eerder toegekende schadevergoeding die in 2012 werd vastgesteld.

Zes jaar geleden klaagde het Amerikaanse bedrijf Apple het Zuid-Koreaanse bedrijf Samsung aan, omdat Samsung het design van de iPhone zou hebben gekopieerd voor de Galaxy S-serie. Dit zou volgens Apple onder andere te zien zijn aan de afgeronde hoeken van de smartphones.

Apple kreeg een schadevergoeding van 1 miljard dollar toegewezen door een rechtbankjury, maar dit bedrag werd in hoger beroep gehalveerd. In december 2016 besloot het Hooggerechtshof dat de manier waarop de schadevergoeding werd vastgesteld niet juist was.

Apple wilde dat Samsung de volledige winst die Samsung met de “patentschendende Galaxy-smartphones” maakte overhandigde, maar Samsung stelde dat het betreffende patent slechts een klein deel van het gehele product uitmaakte, en daarom ook slechts een klein gedeelte van de winst hoefde te worden overhandigd. In de nieuwe rechtszaak zal een nieuwe richtlijn worden gebruikt om de schadevergoeding te bepalen.

Met de nieuwe richtlijn zal onder andere worden gekeken naar hoe belangrijk het ontwerp is voor het product als geheel en naar de “fysieke relatie tussen het gepatenteerde design en de rest van het product”. Van de 548 miljoen dollar die Samsung al uitbetaalde aan Apple, staat 400 miljoen dollar opnieuw ter discussie.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.