“Samsung Patent Toont Alternatieve Vingerafdrukscanner“

samsung-patent-fingerprint-notch-2Samsung heeft zijn nieuwste vlaggenschip-toestellen voorzien van een groot scherm met dunne schermranden. Hierdoor is er aan de voorkant geen ruimte meer over voor een vingerafdrukscanner. De vingerafdrukscanner op de Galaxy S8 en Galaxy Note 8 zit daarom aan de achterkant. In het onderstaande patent zien we echter een manier om de vingerafdrukscanner alsnog aan de voorkant te plaatsen.

Samsung werkt al een lange tijd aan een technologie om de vingerafdrukscanner in het scherm te verwerken, waardoor je je vinger gewoon op het scherm kunt leggen om je toestel te ontgrendelen. Deze technologie is echter nog niet klaar voor de massaproductie.

De Zuid-Koreaanse fabrikant heeft in 2016 echter een patent ingediend voor een alternatief, waarbij Samsung het display van een ‘notch’ voorziet. Het scherm zal dus een kleine uitsparing hebben om daarin de vingerafdrukscanner te verwerken. Een vergelijkbare uitsparing zien we bij de Essential Phone en de iPhone X, die een uitsparing hebben voor de front-camera en sensoren.

Het is maar de vraag hoe handig een dergelijke uitsparing voor de vingerafdrukscanner is, aangezien dan een redelijk stuk van het scherm niet te gebruiken is. Het lijkt er dan ook op dat het hier om een patent gaat die Samsung uiteindelijk niet zal verwerken in vlaggenschip-toestellen. Helemaal aangezien Samsung volgens de geruchten binnen een jaar de massaproductie van schermen met geïntegreerde vingerafdrukscanner kan starten.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.