BBK Electronics Is Twee Na Grootste Smartphonefabrikant

Oppo+OnePlus+VivoDe Chinese multinational BBK Electronics verkoopt na Samsung en Apple de meeste smartphones ter wereld. Ja inderdaad, niet Huawei maar BBK Electronics staat op de derde plek als we kijken naar het aantal verscheepte toestellen.

Veel van jullie vragen zich nu waarschijnlijk af hoe het kan dat je nog nooit van de derde grootste smartphonefabrikant hebt gehoord. Dit komt doordat BBK een multinational is, die onder verschillende merken toestellen op de markt brengt. Onder deze merken vallen Oppo, Vivo, OnePlus en sinds kort ikoo. Als we de merken los van elkaar bekijken is Huawei nog altijd een stuk groter, maar als we het aantal verscheepte toestellen van Oppo en Vivo bij elkaar optellen zien we al snel dat eigenlijk BBK Electronics op de derde plek thuishoort.

smartphone marktaandeel 2016-2017

Marktaandeel China
Wereldwijd zijn Samsung en Apple de grootste fabrikanten, maar in China zijn de cijfers heel anders. Daar zijn namelijk vooral goedkopere toestellen erg populair. Zo staat Huawei op de eerste plek, gevolgd door Oppo, Vivo en Xiaomi. Apple en Samsung staan op de vijfde en zesde plek, met een marktaandeel van slechts 8 en 3 procent.

smartphonemarktChina

BBK heeft ervoor gekozen om onder verschillende merken verschillende doelgroepen te bereiken. Zo is OnePlus het “premium” merk, Oppo en Vivo zijn vooral verantwoordelijk voor de budget-toestellen en sinds kort brengt het bedrijf onder het merk ikoo toestellen voor kinderen op de markt. Deze strategie lijkt goed uit te pakken.

via [allaboutphones]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *