Xiaomi Is Grootste Wearablefabrikant Ter Wereld

xiaomiUit een onderzoek van Strategy Analytics blijkt dat de Chinese fabrikant Xiaomi de grootste wearablefabrikant ter wereld is. In totaal heeft Xiaomi 17 procent van de wearablemarkt in handen.

In het afgelopen kwartaal wist Xiaomi 3,7 miljoen wearables te verkopen. Dit zijn er 700.000 meer dan in dezelfde periode een jaar geleden. Xiaomi wist meer wearables te verkopen dan de grote concurrenten Fitbit en Apple.

In totaal werden er in het afgelopen kwartaal 21,6 miljoen wearables verkocht. Dat is 8 procent meer dan een jaar geleden. De groei heeft voornamelijk te maken met de vraag naar premium-smartwatches in Amerika en goedkope fitness-trackers in Azië. In Azië, maar ook in Europa, is bijvoorbeeld de Xiaomi Mi Band 2 erg populair.

Fitbit verkocht in totaal 3,4 miljoen wearables, wat goed is voor een marktaandeel van bijna 16 procent. Wel is de marktaandeel aanzienlijk lager dan een jaar geleden, toen Fitbit nog 29 procent van de markt in handen had. Apple verkocht in het afgelopen kwartaal 2,8 miljoen smartwatches. Dit is goed voor de derde plek.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *