“Samsung Galaxy S9 Krijgt Geen Vingerafdrukscanner In Het Scherm”

vingerafdrukscannerSamsung is al geruime tijd bezig met het ontwikkelen van een technologie, waarmee een vingerafdrukscanner in het scherm van een smartphone kan worden verwerkt. Volgens eerdere geruchten zal de Galaxy S9 de eerste smartphone zijn die over deze technologie beschikt. Ice Universe, een tech-lekker die het wel vaker bij het juiste eind heeft, laat in een Tweet nu echter weten dat hij 100 procent zeker is dat de Galaxy S9 geen vingerafdrukscanner in het scherm krijgt.

Doordat de schermen van de Galaxy-toestellen steeds groter worden, is er aan de voorkant geen ruimte meer voor een vingerafdrukscanner. Hierdoor heeft Samsung besloten om de vingerafdrukscanner op de Galaxy S8 en Galaxy Note 8 te plaatsen aan de achterkant. Niet iedereen is het eens met dit besluit, maar fabrikanten hebben simpelweg nog niet de technologie om de vingerafdrukscanner in het scherm te verwerken.

Samsung vingerafdrukscanner inham

Deze technologie zou ook nog niet klaar zijn voor de lancering van de Galaxy S9, aldus Ice Universe. Het is nog onduidelijk of de vingerafdrukscanner bij de Galaxy S9 opnieuw aan de achterkant zal worden geplaatst, maar er is onlangs een patent opgedoken voor een scherm met een inham voor een vingerafdrukscanner. Zo’n inham kennen we onder andere van de Essential Phone en de iPhone X, die een inham gebruiken voor de selfie-camera en sensoren.

via [allaboutphones]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.