Broadcom Doet Bod Van 130 Miljard Voor Overname Qualcomm

BQLogo-770x462Broadcom heeft aangekondigd dat het bedrijf een overnamebod zal doen op concurrent Qualcomm. Met een fusie van beide bedrijven wil Broadcom gaan concurreren tegen de nummer 1 en 2 op de markt, Intel en Samsung.

Vroeger werden processoren hoofdzakelijk gemaakt voor PC, maar met de enorme smartphone-markt en de opkomende markt voor wearables en IoT (Internet-of-things), is de markt voor processoren enorm gegroeid.

Broadcom en Qualcomm zijn geen directe concurrenten van elkaar, omdat Broadcom zich vooral richt op de netwerk-technologie en Qualcomm op de smartphone-industrie. Beide bedrijven samenvoegen is volgens de CEO van Broadcom een zeer goede zet. CEO Hock Tan heeft er zelfs zoveel vertrouwen in dat hij een overnamebod van 130 miljard dollar heeft gedaan. Mocht hier uiteindelijk een deal uit ontstaan dan is het de grootste overname ooit in de techindustrie.

Het bod van 130 miljard dollar is 28 procent meer dan de prijs van de aandelen. Op deze manier wil Broadcom de aandeelhouders verleiden. Wat een eventuele overname zal betekenen voor de problemen tussen Qualcomm en Apple is onduidelijk. Via de rechtszaal wil Apple namelijk 1 miljard dollar terug, omdat Qualcomm meer licentiekosten zou hebben gevraagd aan Apple dan aan andere afnemers. Terwijl Qualcomm Apple juist aanklaagt, omdat Apple code die eigendom was van Qualcomm zou hebben doorgespeeld.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.