Android-smartphones Sturen Ongevraagd Locatiegegevens Door

Android-LocatieUit een onderzoek van Quartz blijkt dat Android-smartphones ongevraagd locatiedata doorsturen naar Google. Zelfs wanneer gebruikers alle locatiediensten uit hebben staan op hun toestel.

Het is vrij logisch dat je locatiegegevens worden opgestuurd als je bijvoorbeeld gebruik maakt van Google Maps, maar het is vrij opmerkelijk dat dergelijke gegevens nog steeds worden opgestuurd als je alle locatiediensten hebt uitgeschakeld. Toch is dit volgens het onderzoek van Quartz het geval.

Quartz meldt dat het verzenden van locatiedata van verbonden zendmasten standaard gedrag is van Android-smartphones. Smartphones doen dit namelijk al nadat ze uit de verpakking zijn gehaald en zonder dat de gebruiker extra applicaties installeert.

“Het resultaat is dat Google, de unit van Alphabet achter Android, toegang tot data heeft over locatiegegevens van individuen en hun bewegingen die ver buiten de verwachtingen die consumenten mogen hebben omtrent hun privacy.” Zo schrijft Quartz.

Google laat in een reactie weten dat locatiegegevens inderdaad worden opgestuurd, maar dat de gegevens nooit zijn opgeslagen. De gegevens worden alleen gebruikt voor het Google-systeem dat push-meldingen van Android-smartphones regelt.

via [apparata]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.