“Android Krijgt Standaard Ondersteuning Voor DualSIM”

dual simAndroid krijgt waarschijnlijk standaard ondersteuning voor twee SIM-kaarten. Hiervoor zijn namelijk aanwijzingen gevonden in de broncode van de standaard telefoon-app van Android. Tot nou toe moeten fabrikanten deze ondersteuning zelf aan Android toevoegen.

Vooral in Azië zijn enorm veel toestellen verkrijgbaar die ondersteuning hebben voor twee of soms wel drie SIM-kaarten. Hierdoor kun je meerdere nummers toevoegen aan je smartphone, zodat één toestel geschikt is voor zowel persoonlijk als zakelijk gebruik. Fabrikanten moeten dergelijke ondersteuning echter zelf inbouwen, omdat Google deze ondersteuning niet standaard heeft ingebouwd in Android.

Binnenkort zal dit mogelijk veranderen, want ontwikkelaars hebben in de broncode van de standaard telefoon-app codefragmenten gevonden die erop wijzen dat Google werkt aan de standaard integratie van dual-sim ondersteuning. Met deze wijziging hoeven fabrikanten de standaard telefoon-app niet meer te vervangen met een eigen telefoon-app.

Mogelijk zullen er in de toekomst meer toestellen met dualSIM-ondersteuning op de markt verschijnen, nu het voor fabrikanten een stuk eenvoudiger is om dit toe te voegen.

via [gsmhelpdesk]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.