Google Lens Kan Nu Tekst Selecteren En Vertalen

Google-LensGoogle heeft in november de Google Lens-functie toegevoegd aan de assistent op de Pixel 2-smartphones. Deze functie heeft nu een uitbreiden gekregen, waardoor het mogelijk is om teksten te selecteren en te vertalen.

Google Lens is een nieuwe functie die aanwezig is in Google Foto’s en Google Assistant. De functie is momenteel alleen beschikbaar voor de Pixel 2-smartphones en als preview voor de eerste generatie Pixel-smartphones. Google Lens geeft relevante informatie wanneer je de camera ergens op richt en bij foto’s in Google Foto’s.

Zo kun je bijvoorbeeld een foto maken van een restaurant om vervolgens gelijk de reviews en openingstijden te bekijken. Google Lens heeft nu echter een uitbreiding gekregen waardoor het nu mogelijk is om tekst te selecteren op afbeeldingen. Je krijgt bij een afbeelding voortaan “tekstvakken” te zien om de tekst te googelen, kopiëren of te delen. Google Lens kan nu ook teksten vertalen. Dit is handig voor wanneer je in het buitenland bent en snel iets in realtime moet vertalen.

Het lijkt er op dat Google de nieuwe functie in fasen uitrolt naar de Pixel 2-gebruikers.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.