Samsung Patent Toont Palm-scanner Voor Smartphone

Samsung LogoSamsung lijkt te werken aan een opvolger van de vingerafdrukscanner. Uit een patent blijkt namelijk dat smartphones in de toekomst mogelijk ook je palm kunnen scannen.

Fabrikanten bedenken steeds meer manieren om smartphones te beveiligen. Zo begon het allemaal met een traditionele wachtwoord, gevolgd door het ontgrendelen met patroon, een vingerafdrukscanner, een irisscanner en gezichtsherkenning. Mogelijk komt daar in de toekomst nog een nieuwe manier bij. Namelijk het scannen van je palm.

In een nieuw patent omschrijft Samsung een methode waarmee telefoons een palm kunnen herkennen. In het patent omschrijft Samsung dat het systeem je palmlijnen kan scannen nadat je er een foto van hebt genomen. Deze methode kan worden gebruikt voor wanneer je een keer je wachtwoord bent vergeten. Komen de palmlijnen overeen met die van de eigenaar, dan krijg je een aantal letters uit je wachtwoord te zien, die over de palmlijnen worden verspreid. Op deze manier kun je hopelijk weer je wachtwoord herinneren.

Momenteel gaat het slechts om een patent, dus het is nog onduidelijk of Samsung de techniek in de toekomst ook daadwerkelijk zal gebruiken.

via [allaboutphones]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *