“Nokia Komt Dit Jaar Met Smartphones En Tablets”

nokiaNokia zal voor het einde van dit jaar verschillende smartphones en tablets op de markt brengen. Dit schrijft The Paper China. Het Finse HMD zou momenteel werken aan drie of vier toestellen.

Nokia was ooit een grootmacht op de smartphonemarkt, maar de markt is sinds de komst van Android en iOS overgenomen door bedrijven als Samsung en Apple. Twee jaar geleden kocht Microsoft de smartphonetak van Nokia over, waardoor er voorlopig geen Nokia-smartphones meer op de markt verschenen. Een voorwaarde van de deal is namelijk dat Nokia zelf twee jaar lang geen toestellen meer onder de merknaam Nokia mag uitbrengen. Deze twee jaar komt in het laatste kwartaal van 2016 ten einde.

Ondertussen is Nokia’s smartphone divisie in handen van het Finse bedrijf HMD en heeft Nokia al aangegeven dat ze weer aan Android-smartphones werken. Nokia China President Mike Wang heeft tegenover The Paper China al bekendgemaakt dat Nokia dit jaar drie of vier nieuwe Nokia smartphones en tablets op de markt zal brengen.

Volgens eerdere geruchten werkt Nokia in ieder geval aan twee high-end smartphones, die beide zijn voorzien van een Qualcomm Snapdragon 820-chipset en draaien op Android 7.0 Nougat. Ook krijgen de toestellen een metalen behuizing. De specificaties van beide toestellen komen grotendeels met elkaar overeen, maar er is wel een verschil in schermgrootte.

via [allaboutphones]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *