BlackBerry Stopt Ondersteuning Voor BlackBerry Priv

BlackBerry_PrivDe BlackBerry Priv is de eerste Android-smartphone van BlackBerry, die twee jaar geleden op de markt verscheen. BlackBerry heeft ,zoals het bedrijf eerder al heeft aangegeven, de ondersteuning van dit toestel nu beëindigd.

De BlackBerry Priv is de eerste BlackBerry-smartphone die draait op Android. De smartphone beschikt onder andere over een 5.4-inch display met een resolutie van 2560 x 1440 pixels, een 64-bit Snapdragon 808 Hexa-Core processor, 3GB werkgeheugen, 32GB opslagruimte dat kan worden uitgebreid met een microSD-kaart, een 18 megapixel camera aan de achterkant, een 2 megapixel selfiecamera, een 3410mAh accu en een uitschuifbaar qwerty-toetsenbord met trackpad.

De smartphone draaide bij de lancering op Android 5.1.1 (Lollipop) met BlackBerry’s eigen beveiliging software. Ondanks dat de smartphone op Android draait is de BlackBerry Priv nooit een groot succes geworden. Slechts 10 maanden na de lancering kondigde BlackBerry aan dat ze stoppen met de productie van de smartphone.

Alle toestellen van BlackBerry worden tot twee jaar na introductie ondersteund met software- en beveiligingsupdates. Deze periode is nu voorbij, waardoor de ondersteuning voor de BlackBerry Priv nu is beëindigd. De BlackBerry Priv krijgt vanaf nu dus geen software-updates meer.

via [gsmhelpdesk]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.