Motorola En HTC Vertragen Processoren Van Smartphone Met Oude Batterij Niet

HTCApple is de afgelopen weken vooral negatief in het nieuws geweest, omdat de Amerikaanse fabrikant de processoren in iPhones met een oude batterij met opzet trager maakt. Concurrenten Motorola en HTC maken gebruik van deze negatieve aandacht door aan de media te laten weten dat zij de processoren in toestellen met een oudere batterij niet vertragen.

Veel consumenten zijn erg boos op Apple, nadat het nieuws naar buiten kwam dat iPhones met een oudere accu minder snel draaien dan toestellen met een nieuwere accu. Het gevolg van dit besluit is een hele reeks rechtszaken, waarbij klanten van Apple geld willen zien.

De Taiwanese smartphonemaker HTC heeft in een e-mail aan The Verge aangegeven dat HTC smartphones niet met opzet vertraagt als de batterij verouderd is. Ook Motorola heeft in een reactie op een e-mail aangegeven dat Motorola geen aanpassingen doet aan toestellen met een oudere accu. “Wij schakelen de cpu-capaciteit niet terug op basis van oudere batterijen.

Reactie Apple
Apple heeft een reden gegeven voor het langzamer maken van oudere iPhones en iPads. Oudere accu’s lopen namelijk sneller leeg. Door de processor minder snel te laten lopen gaan de accu’s langer mee op een acculading. De nieuwe “feature” is aanwezig in iOS-versie 10.2.1 en nieuwer. Klanten en zelfs de Franse overheid denken echter dat Apple oudere iPhones met opzet vertraagt zodat klanten meer geneigd zijn om een nieuwer exemplaar aan te schaffen.

via [tabletsmagazine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.