Apple Gaat Netflix Mogelijk Overnemen

Apple-NetflixHet is goed mogelijk dat Apple het populaire streamingbedrijf Netflix binnen aanzienlijke tijd zal overnemen. Analisten Jim Suva en Asiya Merchant van Citigroup schatten de kans op een overname op 40 procent.

Volgens de analisten is de kans op een overname groter geworden nadat Donald Trump nieuwe belastingplannen heeft goedgekeurd. Als gevolg zal Apple mogelijk veel geld uit het buitenland terughalen, dat weer kan worden gebruikt voor bijvoorbeeld overnames.

Apple beschikt over 252 miljard dollar (210 miljard euro) aan cash, waarvan ongeveer 90 procent buiten de Verenigde Staten is geparkeerd. Volgens de analisten heeft Apple ongeveer een derde van dit geld nodig om Netflix over te nemen.

Apple heeft zelf nooit laten blijken interesse te hebben in een overname van Netflix. Toch spreken de geruchten al langer over een mogelijke overname. Apple heeft zelf al geprobeerd een rol te spelen op de markt van videostreaming, maar met een overname van Netflix is Apple gelijk een dominante speler.

via [gadgetzone]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.