Nog Geen 10 Procent Gmail-gebruikers Maakt Gebruik Van Tweestapsverificatie

Google GmailGoogle heeft tijdens een conferentie in Californië bekendgemaakt dat minder dan 10 procent van alle Gmail-gebruikers de tweestapsverificatie heeft ingeschakeld. Een exacte percentage heeft Google niet gegeven, maar minder dat 10 procent is erg weinig.

Tweestapsverificatie is een extra beveiliging waarbij je een tweede handeling moet uitvoeren om toegang te krijgen tot je Gmail-account. Met de tweestapsverificatie ingeschakeld is je Gmail-account een stuk beter beveiligd tegen hackers, omdat hackers meer nodig hebben dan alleen je wachtwoord.

Doordat het voor de eigenaar van een account ook meer moeite kost om in te loggen, schakelen veel Gmail-gebruikers de tweestapsverificatie echter niet in. Niet elke gebruiker heeft immers altijd een tweede verificatiemiddel bij de hand. Dit is dan ook de reden dat Google de extra beveiliging niet verplicht.

Wil je de tweestapsverificatie inschakelen? Ga dan naar deze pagina en klik op ‘Aan de slag‘. Voer je wachtwoord in en ga naar ‘Inloggen en beveiliging‘ -> ‘Authenticatie in twee stappen‘.

via [numrush]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.