Sony Gaat Minder Concurreren En Meer Experimenteren

sonyOndanks dat de smartphonetak van Sony al een langere tijd verlies draait, heeft de CEO van Sony aangegeven dat de Japanse fabrikant actief blijft op de smartphonemarkt. Het doel is echter niet om te concurreren met fabrikanten als Samsung en Apple, maar om te kijken waar de nieuwe trends naartoe gaan.

Sony kan simpelweg niet meer concurreren met de grote spelers op de smartphonemarkt. Toch is dit niet het einde van Sony-smartphones. Volgens CEO Kaz Hirai blijft Sony smartphones op de markt brengen, maar niet met het doel om winst te maken. Sony wil smartphones uitbrengen zodat het bedrijf kan zien wat de recente trends en ontwikkelingen zijn. Op deze manier kan Sony blijven investeren in de dingen die belangrijk zijn. Zo is Sony bijvoorbeeld verantwoordelijk voor cameramodules die aanwezig zijn in smartphones van andere fabrikanten.

Nu Sony minder focust op het maken van winst kan de fabrikant meer tijd besteden aan experimenten. Dit is interessant voor de consument, omdat we dan mogelijk eindelijk Sony-smartphones met een nieuw design te zien krijgen. Het ontwerp van Sony-smartphones is de afgelopen jaren namelijk amper gewijzigd.

Naar verwachting zal Sony eind februari tijdens de Mobile World Congress nieuwe Xperia-smartphones introduceren.

via [tabletsmagazine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.