Facebookgebruikers Kunnen Zelf Betrouwbaarheid Nieuwsbronnen Bepalen

facebookEerder deze maand schreven wij dat Facebook de tijdlijn zal aanpassen, zodat er meer berichten van vrienden en familie worden getoond, en minder reclame en nepnieuws. Mark Zuckerberg heeft nu laten weten dat de gebruikers van Facebook nu ook zelf kunnen aangeven welke nieuwsbronnen betrouwbaar zijn, zodat deze berichten voorrang krijgen op andere nieuwsberichten.

De CEO van Facebook geeft in een bericht op Facebook aan dat er teveel ‘sensatiezucht’, ‘desinformatie’ en ‘polarisatie’ in de wereld is. Door social media kunnen mensen nieuwsberichten sneller dan ooit verspreiden, een probleem dat moet worden aangepakt.

De sociale media stellen mensen in staat sneller dan ooit tevoren nieuws te verspreiden. Als we deze specifieke problemen niet aanpakken, dan vermeerderen we ze uiteindelijk.

Volgens Zuckerberg is het beter om de gebruikers van Facebook zelf te laten bepalen welke bronnen betrouwbaar zijn, inplaats van dat Facebook of experts dat doen. De reorganisatie van de Facebook-tijdlijn gaat volgende week van start. Vanaf dan kunnen gebruikers “berichtgeving van hoge kwaliteit” verwachten.

Het idee is dat sommige nieuwsorganisaties alleen vertrouwd worden door hun lezers, terwijl anderen door een veel grotere groep worden vertrouwd, ook al worden ze niet door iedereen gevolgd.

via [parool]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.