Leveringen Sony Xperia-smartphones Met 21% Gedaald

sonyHet aantal geleverde Sony Xperia-toestellen is in het laatste kwartaal van 2017 met 21 procent gedaald. Sony heeft nu slechts 1 procent van de smartphonemarkt in handen.

Sony leverde in het vierde kwartaal van 2017 ongeveer 4 miljoen smartphones. Volgens SA zijn er wereldwijd 400 miljoen smartphones verscheept, waardoor Sony dus ongeveer 1 procent van de markt in handen heeft. Ook het aantal verscheepte PlayStation-consoles daalde van 9,7 miljoen (Q4 2016) naar 9 miljoen (Q4 2017).

De omzet van het vierde kwartaal kwam uit op 2672 miljard yen, omgerekend ongeveer 19,5 miljard euro. In de onderstaande grafiek zien we dat de verkoopaantallen van Sony’s smartphones de afgelopen 2 jaar enorm zijn gedaald.

Sony-leveringen-producten

Sony liet eerder al weten dat het bedrijf voortaan minder zal focussen op het concurreren met andere smartphonefabrikanten. Inplaats daarvan zal Sony nu wat meer gaan experimenteren. Wie weet kan Sony ons in 2018 verrassen met een totaal nieuwe smartphone die de Sony-merknaam weer wat aantrekkelijker maakt.

via [tweakers]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.