Sony Smartphones Krijgen Voortaan Twee Jaar Softwareupdates

SonySony heeft in een statement meer informatie gegeven over het updatebeleid voor toekomstige smartphones van het bedrijf. Zo belooft Sony voortaan twee jaar lang nieuwe versies van Android uit te brengen na de lancering van een vlaggenschip.

Om vragen over software updates voor een groot deel te beantwoorden heeft Sony een statement uitgebracht. Hierin staat dat vlaggenschepen twee jaar lang updates van nieuwe Android-versies ontvangen. Deze twee jaar gaan in nadat het toestel op de markt is gebracht. Koop je dus een één jaar oud toestel, dan ontvang je vanaf die datum nog één jaar lang updates.

Bij mid-range en budget-toestellen kan Sony deze belofte niet maken. Sony schrijft dat het bedrijf er voor kan kiezen minder krachtige toestellen niet van een update te voorzien wanneer de hardware dit niet aan kan of de kwaliteitsstandaarden van Sony niet gehaald worden. Voor meer informatie over updates voor een specifiek toestel kun je naar deze supportpagina gaan en de IMEI-nummer van je toestel invullen.

Google brengt maandelijks ook een beveiligingsupdate uit, maar deze update zal niet maandelijks door Sony worden uitgerold. Sony zal per update kijken of een beveiligingsupdate apart of samen met een versie-update zal worden uitgerold.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.