Smartphoneverkoop In 2017 Met Bijna 10 Procent Gedaald

high-end-smartphonesUit de laatste kwartaalcijfers van Apple konden we opmaken dat de verkoop van iPhones is afgenomen. Apple is echter niet de enige fabrikant die minder smartphones heeft verkocht. Uit cijfers van Strategy Analytics blijkt namelijk dat in 2017 wereldwijd 9 procent minder smartphones zijn verkocht dan in 2016.

Linda Sui, de directeur van Strategy Analytics geeft aan dat dit de grootste daling ooit is sinds de komst van de smartphone.

De daling in globale cijfers is te wijten aan het instorten van de enorme Chinese markt. Daar daalde de vraag op een jaar tijd met 16 procent, en dat doordat gebruikers hun smartphone minder snel vervangen, door minder en lagere subsidies en een gebrek aan ‘wow modellen’.

De kans is groot dat in de rest van de wereld een vergelijkbaar effect zal ontstaan. Smartphonefabrikanten kunnen namelijk op weinig punten meer innoveren. De randen rondom het scherm kunnen bijna niet kleiner en de camera’s in vlaggenschip-toestellen kunnen bijna niet beter. We verwachten wel de komst van opvouwbare smartphones, maar die komen waarschijnlijk pas in 2019.

via [newsmonkey]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *