Samsung Gaat Smartphones Recyclen Voor Accu’s In Auto’s

Samsung SDISamsung SDI is van plan om metalen van mobiele telefoons te recyclen, om vervolgens te gaan gebruiken in accu’s voor auto’s. De prijzen van het metaal stijgen namelijk snel, waardoor recyclen een voordeligere keuze is.

Het besluit om materialen te recyclen is een reactie op de stijgende grondstofprijzen. De prijzen voor kobalt zijn sinds 2016 bijna verdrievoudigd. De stijging is het resultaat van de groeiende markt van elektrisch aangedreven voertuigen en een gebrek aan alternatieven.

Ook willen fabrikanten minder afhankelijk worden van kobalt uit Congo, waar kinderarbeid, corruptie en geweld dagelijks voorkomt. Congo is echter verantwoordelijk voor de helft van de wereldwijde voorraden.

Samsung brengt elk jaar honderden miljoenen apparaten op de markt met accu’s die kobalt bevatten. De Zuid-Koreaanse fabrikant kan alleen al met het recyclen van de Galaxy Note 7 aan 142 ton kobalt, koper en andere mineralen komen. Om smartphones succesvol te recyclen zal Samsung SDI investeren in een recyclingstechnologiebedrijf.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.