Miljoenen Android-smartphones Gebruikt Voor Mining Cryptocurrency

CryptocurrencyMiljoenen Android-toestellen zijn volgens MalwareBytes gebruikt voor het “minen” van cryptocurrency. Gebruikers werden zonder toestemming in hun browser doorgestuurd naar een website waar ongevraagd de processorkracht van hun smartphone werd gebruikt voor het opgraven van cryptocurrency.

Sinds de opkomst van cryptocurrency zien we steeds vaker malware en malafide advertenties voorbij komen die de processorkracht van computers gebruiken om cryptocurrency op te graven. Websitebezoekers en computer-eigenaren geven hier echter bijna nooit toestemming voor.

Volgens MalwareBytes zijn miljoenen Android-smartphones getroffen door dergelijke praktijken. Vaak worden gebruikers onverwachts doorgestuurd naar een lege pagina met een vreemde url, waar zolang ze op deze pagina zijn naar cryptocurrency word gegraven. Onlangs doken ook al tijdelijk malafide advertenties op op YouTube, die de computers van bezoekers gebruikte voor het minen van crypto-valuta.

Exacte cijfers heeft MalwareBytes niet, maar twee websites waar dergelijke praktijken voorkwamen ontvangen ruim dertig miljoen bezoeken per maand. Hoeveel geld er is buitgemaakt via deze praktijken is onduidelijk.

via [tabletsmagazine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.