FBI Wil Dat Amerikanen Geen Huawei-smartphones Kopen

HuaweiDe FBI, CIA en NSA waarschuwen Amerikaanse burgers om geen smartphone van Huawei te kopen. De inlichtingendiensten zijn bang dat China de grootste smartphonefabrikant van het land gebruikt om Amerikanen te bespioneren.

FBI-topman Chris Wray zegt dat hij erg bezorgt is over de smartphones van Huawei. “Die toestellen geven de Chinezen de capaciteit om druk uit te oefenen of controle over onze telecommunicatie-infrastructuur. Het biedt ze de capaciteit om informatie op een kwaadaardige manier te wijzigen of te stelen, en het biedt hen de kans om onopgemerkte spionage uit te voeren.

De inlichtingendiensten van Amerika doen al jaren moeilijk over Huawei. Zo noemde CIA-baas Michael Hayden het vijf jaar geleden al “vanzelfsprekend” dat de Huawei-apparatuur wordt gebruikt om Amerikanen te bespioneren. Volgens hem zou Huawei voor de Chinese overheid achterdeurtjes inbouwen om communicatie af te luisteren.

Ondanks de vele klachten over Huawei hebben de Amerikaanse inlichtingendiensten nooit bewijs geleverd. Dat is op zich wel opmerkelijk, want de fabrikant krijgt nu zonder bewijzen een slechte naam op de Amerikaanse markt. Gelukkig voor Huawei doet de fabrikant het wel erg goed in Azië en Europa.

via [welingelichtekringen]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.