“Facebook Komt In Juli Met Twee Slimme Speakers”

facebookDe strijd om de markt van slimme speakers is losgebarsten. Fabrikanten als Google, Amazon en Apple brengen sinds kort allemaal slimme speakers op de markt. Ook andere grote namen en kleine startups werken hard om binnenkort slimme speakers met touchscreens en spraakbediening op de markt te brengen. Facebook kan natuurlijk niet achterblijven en komt daarom in juli met niet één maar twee slimme speakers.

De website Digitimes meldt op basis van anonieme bronnen uit de industrie dat de slimme speakers van Facebook beschikken over een 15-inch touchscreen. De speakers staan intern bekend onder de codenamen Aloha en Fiona en moeten gebruikers helpen om met vrienden in contact te blijven via videogesprekken en andere social media functies.

De Aloha is geavanceerder dan de Fiona en beschikt onder andere over een groothoeklens voor gezichtsherkenning om gebruikers te identificeren. Je kunt de speaker bedienen via spraakcommando’s. Welke functies de Fiona-speaker krijgt is nog onduidelijk.

LG Display is verantwoordelijk voor de schermen op Facebook’s slimme speakers. Pegatron zet de speakers in elkaar. Oorspronkelijk was het de bedoeling om de speakers al in mei te introduceren, maar Facebook heeft de introductie uitgesteld om de kwaliteit van de apparaten te verbeteren en een aantal aanpassingen aan de software te doen.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.