OnePlus Maakt Geen Vervolg Op OnePlus X

OnePlus-XOnePlus heeft laten weten dat de Chinese fabrikant geen low-end smartphones meer op de markt zal brengen. Hiermee komt dus een einde aan de X-serie. De CEO van OnePlus, Pete Lau laat weten dat het bedrijf zich alleen nog maar gaat richten op het maken van vlaggenschepen.

De OnePlus X was de derde smartphone van OnePlus en kwam als low-end smartphone op de markt. De OnePlus X beschikt nog steeds over zeer goede specificaties, maar de smartphone is wel wat minder krachtig dan bijvoorbeeld de OnePlus 2 en de onlangs aangekondigde OnePlus 3. Wat de OnePlus X aantrekkelijk maakt is het kleiner display en de lagere verkoopprijs.

De OnePlus X beschikt onder andere over een 5-inch display met een Full HD-resolutie, een Snapdragon 801 processor, 3GB werkgeheugen, 16GB opslagruimte dat kan worden uitgebreid met een microSD-kaart, een 2,525 mAh accu, dualSIM-ondersteuning, een 13 megapixel camera aan de achterkant en een 8 megapixel camera aan de voorkant. De smartphone is te bestellen op OnePlus.net voor 269 euro.

Een tweede generatie van de OnePlus X lijkt er dus niet aan te komen. Of dit ook het einde is van de 5-inch OnePlus-smartphones is niet bekend. Mogelijk is OnePlus van plan om op een later tijdstip een 5-inch toestel met high-end specificaties te lanceren. De tijd zal het leren.

via [hardware.info]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.