‘Afbeelding bekijken’-knop Niet Meer Aanwezig In Zoekresultaten Google

GoogleGoogle heeft onder druk van Getty Images een wijziging aangebracht in de zoekresultaten van Google’s zoekmachine. De knop waar je een afbeelding direct mee kunt bekijken is weggehaald. Om de afbeelding te bekijken moet je voortaan dus eerst de website openen.

Via Google is het niet alleen mogelijk om websites op te zoeken, maar ook afbeeldingen. In de zoekresultaten voor afbeeldingen heeft Google een wijziging aangebracht op verzoek van Getty Images. Getty Images is een website waar je tegen betaling stock-afbeeldingen kunt downloaden. Alle afbeeldingen zijn eigendom van Getty Images en het is niet de bedoeling dat je deze gratis gebruikt. De website wilde Google daarom aanklagen omdat Google het te makkelijk maakte om de afbeelding illegaal te gebruiken.

Doordat je via de zoekopdrachten rechtstreeks de afbeelding kan openen werkt dat het illegale gebruik van afbeeldingen in de hand, omdat de website niet de kans krijgt om de bezoeker te informeren omtrent de regels van deze afbeelding, aldus Getty Images. Ook loopt de website bezoekers, en dus inkomsten mis.

Nu de knop om rechtstreeks de afbeelding te openen niet meer aanwezig is, moet je dus eerst de website bezoeken waarop de afbeelding is gevonden. Ook heeft Google de functie om te zoeken op afbeelding van de website gehaald. Deze functie maakte het namelijk te gemakkelijk om dezelfde afbeelding zonder watermerk op te zoeken.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.