Google Neemt Fitbit Over Voor 2,1 Miljard Dollar

fitbit-versa-2-headerGoogle heeft bekendgemaakt dat het bedrijf Fitbit heeft overgenomen voor 2,1 miljard dollar. Fitbit is een bedrijf die fitnesstrackers en smartwatches maakt.

Fitbit is een bekende naam op de wearablemarkt. Ondanks dat Fitbit een grote speler is vielen de cijfers de afgelopen kwartalen tegen. Met de overname door Google komt hier mogelijk verandering in. Investeerders zijn in ieder geval enthousiast over de overname. Google heeft 2.1 miljard dollar op tafel gelegd.

Met de overname wil Google zich meer gaan richten op de wearablemarkt. Zo kan het bedrijf Wear OS en zijn Google Fit-app meer aandacht geven door deze standaard op Fitbit-producten te installeren en gaan Google en Fitbit samenwerken om kunstmatige intelligentie, hardware en software te verbeteren. De gezondheid en privacy van de gebruiker staat hierbij bovenaan. Google garandeert dat gegevens over je gezondheid nooit worden verkocht of worden gebruikt voor het weergeven van advertenties.

Google Pixel Smartwatch

Nu Google Fitbit heeft overgenomen lijkt de kans dat het bedrijf een Pixel-smartwatch zal introduceren ook wat groter. Geruchten over een mogelijke Pixel-smartwatch gaan al jaren rond, maar Google heeft tot nu toe nog nooit een eigen smartwatch geïntroduceerd.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.