Het Gaat Slecht Met Nokia’s Smart Health-divisie

Nokia-WithingsUit een interne memo van Nokia blijkt dat het niet goed gaat met de smart health-divisie van het bedrijf. De divisie noteert volgens de memo niet de cijfers zoals Nokia ze zou willen zien.

Nokia nam in 2016 de Franse fabrikant Withings over voor 170 miljoen euro. Dankzij deze overname bracht Nokia een aantal interessante producten op de markt, waaronder de Withings Steel en Steel HR. Ondanks de kwalitatief goede producten vallen de verkoopcijfers tegen.

Onze Digital Health-business is een van de gokken die we hebben gemaakt, en we hebben zeker enig succes gezien sinds we Withings in Nokia hebben geïntegreerd,” aldus Nokia’s Chief Strategy Officer Kathrin Buvac. “Eerder dan verliefd te worden op onze technologie, moeten we echter eerlijk zijn met onszelf. In zijn geheel heeft de smart health-divisie geworsteld met het voldoen aan groeiverwachtingen. Momenteel zien we geen weg hoe het een betekenisvol deel kan worden van een bedrijf zo groot als Nokia.

Vorig jaar was al duidelijk dat de overname van Withings niet ging zoals gepland. Nokia gaf in oktober 2017 aan dat het bedrijf 141 miljoen euro moest afschrijven op de verkoop en gaf zo aan dat het veel te veel had betaald voor Withings.

Wat er precies gaat gebeuren met de smart health-divisie van Nokia is niet duidelijk, maar de memo belooft niet veel goeds.

via [techpulse]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.