Consumentenbond: “33% Smartphones Niet Up-to-date”

Android MalwareUit onderzoek van de Consumentenbond blijkt, niet geheel onverwachts, dat veel Android-smartphones achterlopen als het gaat om beveiligingsupdates. Volgens de Consumentenbond zijn 33% van alle toestellen voorzien van een te oude beveiligingsupdate.

Het is geen nieuws dat veel fabrikanten te lang wachten met het uitbrengen van de nieuwste updates. Uit een onderzoek van de Consumentenbond krijgen we een beter idee van hoeveel toestellen wel of niet de laatste updates ontvangen. Zo zien we in de onderstaande grafiek dat 33% van de smartphones in Nederland ver achterloopt wat betreft beveiligingsupdates.

consumentenbond-beveiligingsupdate

In het artikel van de Consumentenbond valt te lezen dat de Nexus-toestellen, Android One-toestellen en vlaggenschip-smartphones het meest up-to-date zijn. Fabrikanten als Alcatel, Wiko maar ook Huawei doen het volgens de Consumentenbond niet zo goed. Nokia krijgt juist de complimenten van de Consumentenbond.

Dat sommige merken sneller beveiligingsupdates uitrollen dan andere merken hoeft echter niet te betekenen dat de smartphones van de “tragere fabrikanten” per se onveilig zijn. Google neemt zelf beschermende maatregelen waardoor de kans op problemen minimaal is als je alleen applicaties uit de Google Play Store download.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.