Broadcom Ziet Af Van Overname Qualcomm

BroadcomBroadcom heeft zijn bod op de Amerikaanse chipfabrikant Qualcomm definitief ingetrokken. De in Singapore gevestigde Broadcom heeft dit besluit genomen nadat Trump de overname om veiligheidsredenen blokkeerde.

Broadcom wilde Qualcomm voor 117 miljard dollar overnemen. De overname liep echter vertraging op, omdat het bod volgens Qualcomm te laag was. Broadcom keek naar nieuwe mogelijkheden, maar nu is de overname geblokkeerd door president Trump. Volgens de Amerikaanse president zou de overname de nationale veiligheid in gevaar kunnen brengen.

In een verklaring laat Broadcom weten teleurgesteld te zijn. “Hoewel we teleurgesteld zijn in de uitkomst van het besluit, zal Broadcom zich erbij neerleggen.

Broadcom loopt tegen problemen aan omdat het van oorsprong Amerikaanse bedrijf is gevestigd in Singapore. Daarom overweegt Broadcom nu om terug te keren naar de Verenigde Staten, maar hierdoor zal het bedrijf wel tegen een hoop extra kosten aanlopen. Zo zou Broadcom jaarlijks 500 miljoen meer moeten betalen omdat de belastingtarieven in Amerika een stuk hoger zijn dan in Singapore.

via [nos]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.