Huawei Werkt Aan Eigen Voice Assistant

HuaweiHuawei heeft bekendgemaakt dat het bedrijf werkt aan een eigen AI-assistent. Later dit jaar zal Huawei de Voice Assistant lanceren, die werkt met speakers en andere apparaten.

Jim Xu, vicepresident Huawei Consumer Business Group heeft dit aan een groep journalisten bekendgemaakt. Xu zegt dat Huawei de producten met de Voice Assistant heel snel wereldwijd wil lanceren.

Huawei introduceerde de assistent eind 2017 tijdens de IFA-beurs in Berlijn, maar Huawei’s assistent is alleen beschikbaar in China. Dit jaar zal de assistent echter ook buiten China worden uitgerold. Huawei wil gaan concurreren met Siri, Alexa, Google en Samsung’s Bixby.

Baofen Zhang, vicepresident Software Engineering bij de consumententak van Huawei zegt dat de slimme assistent van Huawei een betere ervaring voor privacy moet aanbieden. De AI zal bijna exclusief op het toestel draaien en daarom zullen gebruikersgegegevens niet naar de cloud worden gestuurd.

Het toestel is van de gebruiker en we hebben ook allerlei lagen geïmplementeerd om te zorgen dat de gegevens van de gebruiker op dat toestel blijven. De AI draait dus op het toestel en niet, zoals bij Alexa, in de cloud. Het is een onafhankelijk systeem. Je data wordt niet naar de cloud geüpload om daar verwerkt te worden.

Eind maart zal Huawei verschillende nieuwe smartphones introduceren voor in de P20-serie. De kans is groot dat deze vlaggenschip-toestellen al zijn uitgerust met Huawei’s eigen slimme assistent.

via [dutchitchannel]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.