Samsung Bixby Binnenkort Beschikbaar In Het Nederlands [UPDATE]

Samsung Galaxy S8 BixbySamsung heeft bekendgemaakt dat de slimme assistent Bixby ‘zeer binnenkort’ beschikbaar zal zijn in het Nederlands. Een exacte datum heeft de Zuid-Koreaanse fabrikant niet gegeven.

Op de Galaxy S8, Galaxy S9 en Galaxy Note 8 zit een knop waarmee Samsung’s slimme assistent Bixby kan worden opgeroepen. Bixby bestaat uit een spraakassistent, genaamd Bixby Voice, en een deel met kaarten die informatie geven over het weer, nieuws, opkomende vluchten, bezienswaardigheden, etc. Lang niet iedereen heeft behoefte aan de Bixby-knop op Samsung’s vlaggenschip-toestellen, maar het is goed om te zien dat Samsung hard werkt om de dienst te verbeteren.

Bixby is momenteel beschikbaar in het Engels en het Koreaans. Bixby Voice onderscheidt zich van andere slimme assistenten door in diverse apps acties te kunnen uitvoeren. Zo kun je met één commando een selfie maken en deze gelijk doorsturen naar een contactpersoon. Straks kun je deze commando’s dus gewoon in het Nederlands uitspreken.

Ook Google komt dit jaar met een Nederlandse versie van de Google Assistent. Dit jaar kunnen we in Nederland dus eindelijk in onze eigen taal tegen onze telefoon praten.

UPDATE: Samsung heeft contact opgenomen om te laten weten dat het nog onbekend is wanneer Bixby in het Nederlands beschikbaar zal zijn. De opmerking dat de Nederlandstalige Bixby op ‘korte termijn’ zal worden uitgerold is dus onjuist.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

1 Reactie

  1. Mar schreef:

    Weten jullie al waneer bixby in het Nederlands komt. Zijn weer een paar maanden verder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.