WhatsApp-oprichter Adviseert Om Facebook Te Verwijderen

WhatsApp-Brian-ActonWhatsApp-medeoprichter Brian Acton heeft via Twitter mensen opgeroepen om Facebook te verwijderen. Acton sluit zich hiermee aan bij een beweging die Facebook-gebruikers oproept om het sociale netwerk te verlaten, nadat naar buiten kwam dat data van het sociale netwerk werd misbruikt voor politieke advertenties.

Facebook is de afgelopen week alleen maar negatief in het nieuws geweest, nadat naar buiten kwam dat gegevens van 50 miljoen gebruikers voor politieke reclame zijn misbruikt. Dit zou onder andere een invloed hebben gehad op de Amerikaanse presidentsverkiezingen en de Brexit.

Als gevolg roepen Twitter-gebruikers via de hashtag #DeleteFacebook anderen op om hun accounts op Facebook te verwijderen. WhatsApp-medeoprichter Brian Acton lijkt het hiermee eens te zijn, aangezien hij de hashtag ook heeft getweet.

Brian Acton richte met Jan Koum WhatsApp op en verkocht dit bedrijf in 2014 aan Facebook voor 19 miljard dollar aan geld en aandelen. Acton verliet Facebook in 2017 om een organisatie op te richten die de “grens tussen non-profit, technologie en communicatie” opzoekt. 

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.