Android 4.0 update voor Galaxy Note begonnen

Een tijdje terug schreven we al dat Samsung was begonnen met het uitrollen van de Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) update voor de Galaxy Note, in datzelfde bericht hadden wij het over geluiden die voornamelijk uit Duitsland kwamen. Maar wat blijkt nu, ook in Nederland is de update beschikbaar. Bij deze update naar Android ICS wordt gelijk de Note Premium Suite geleverd, dit is een verzameling met speciale apps die voornamelijk zijn gericht op het gebruik van de stylus.

Nu komt er natuurlijk de onvermijdelijke vraag: “Wanneer is de update voor mij beschikbaar?”. Nou, eigenlijk per direct. Het kan echter wel zo zijn dat de update nog door jouw provider goedgekeurd moet worden, in dat geval moet je nog heel eventjes wachten. Je kan natuurlijk gewoon even controleren op updates om het zeker te weten, dit doe je door op je toestel naar “instellingen” te gaan en vervolgens naar “Over het toestel -> Software update”.

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

18 Reacties

 1. hans schreef:

  Vanmorgen de update binnen…..nu maar ontdekken….zit bij vodaphone.

 2. Ralph schreef:

  Ik zit ook bij Vodafone… maar kan de update nog niet binnenhalen… hij zegt dat er geen update beschikbaar is…

 3. Jason schreef:

  Mijn note is simlockvrij en heb de update zojuist binnengehaald via Samsung Kies.

 4. hoekkiepa schreef:

  Ook geen update hier! Ben ook bij Vodafone aangesloten. Ik zal het zo eens via Kies proberen

 5. Antoon schreef:

  Vanmorgen hier ook melding gehad van de update.Zit bij Vodafone

 6. curpie schreef:

  Ik heb een simlockvrije note en de update 23 mei al binnen gekregen.

 7. rob schreef:

  toestel werkt beter met android 4

 8. Sjaak Hamer schreef:

  Ik zit bij Vodafone kreeg gisteren ochtend de melding dat er een firmware update was. Daarna een fout dus niet eens gedownload oid. Daarna veel geprobeerd of er een update was, maar np updates. Nu is het zelfs zo dat ie langer doet over het verbinden met de server tijdens het zoeken naar updates en vervolgens zegt dat het netwerk niet beschikbaar is.. IK WIL EM HEBBEN!

 9. mark schreef:

  Zelfde probleem als Sjaak, iemand een oplossing?

  • Bruur schreef:

   Yep … gebruik KIES. Installeer dat op je desktop. Start daar het programma Samsung Kies op, koppel je telefoon via de USB kabel en voila!

 10. Wouter schreef:

  Hier via Wifi en Mobiel data nog geen update beschikbaar.
  Ik heb een Nederlandse simlock vrije Note en mijn contract loopt bij Vodafone.
  Vanavond via k## Kies maar eens proberen.
  Iemand nog problemen met het verdwijnen van gegevens? Of kun je de update veilig uitvoeren zonder back-up (duurt anders weer de hele avond)

 11. Sjaak Hamer schreef:

  Ik weet niet hoe dat bij jullie zit, maar ik heb Kies Air, geen desktop variant. En met Kies Air (die je dus in je browser op pc bekijkt) is er niets te bekennen van updates.

 12. Marlot Keldermans schreef:

  Heb ook Vodafone. Heb hem nog steeds niet, ook niet via Samsung kies.

 13. Patrick schreef:

  Wat is dit nou ik heb de update binnen maar nuiks te bekennen van een premium packet hoor ja het ziet er beter uit ja de pen werkt wat beter ja hij is sopeler in gebruik maar ik zie geen angribirds met 30 extra levels en ook zie ik niet hoe je net als in het filmpje 3d ansichtkaarten maakt of ben ik nou maf….

  -ps heb em via kies binnengekregen.

 14. Sjaak Hamer schreef:

  Het is me gelukt. Kies Air helpt je niet, ook op de telefoon blijft hij zeggen No update. MAAR download de desktop Kies dan kan je direct de update downen en installen. Ik heb het werkend. Ik merk inderdaad iets van performance verlies, kan me vergissen maar de interactie voelt minder snel. Daarnaast wat kleine extraatjes zoals naast S memo nu ook S Pen. Heel erg jammer vind ik dat de Gallery nog steeds de crappy Android 2 versie is, in kale Android ICS is deze veel strakker en prettiger mee te werken vind ik. Verder is de krachtige multitask functie van ICS een beetje verkracht aangezien je deze op moet roepen zoals je voorheen ook de recent apps opriep (Home button 1 sec ingedrukt houden), dit is aanzienlijk minder snel dan een on-screen knopje om dit te doen.

 15. erwin schreef:

  Ik heb inmiddels de update geinstaleerd redelijk tevreden over . Paar puntjes zijn dat de baterij stukke sneller leeg gaat naar mijn idee en dat terwijl ze willen dat je er zo.lang mogelijk mee.bezig moet kunnen zijn . Ook heb ik dat mijn toetsenbord het af en.toe.gewoon weigerd te doen tijdje wachten procces beëindigen en dan doet hij het weer maar uitenmate irritant hoop tog echt dat er.een.bug fix komt en dat de baterij.het tog.beter gaat doen !

 16. Teo schreef:

  Net als bij de Galaxy S2 update naar ICS enorme battery drain met het Swype toetsenbord! Toestel wordt in rust loei heet. Werk nu noodgedwongen met het Samsung toetsenbord.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.