Samsung Introduceert Exynos 7 9610-soc Voor Midrange Smartphones

Samsung Exynos 7 9610Samsung heeft een nieuwe processor geïntroduceerd die zal worden gebruikt in midrange-smartphones. De 9610 valt in de Exynos 7-serie en beschikt over acht kernen en een vision image processing unit met neuraal netwerk voor ai-taken.

De nieuwe processor van Samsung is voorzien van een chip voor kunstmatige intelligentie, die moet helpen bij het herkennen van gezichten op foto’s en moet assisteren bij foto’s waarvan gebruikers de achtergrond willen vervagen.

De Exynos 7 9610 heeft ondersteuning voor het opnemen van 4k-beelden met 120fps of full-hd-beelden met 480fps. Voor de rekenkracht gebruikt de processor vier 2,3GHz Cortex A73-kernen en vier 1,6GHz A53-kernen. Voor de gpu gebruikt de processor een Mali G72MP3. De soc is geproduceerd op de tweede generatie van de 10nm-FinFet-procedé en de lte cat 12-modem zorgt voor een maximale downloadsnelheid van 600Mbit/s en een maximale uploadsnelheid van 150Mbit/s.

Samsung start de massaproductie van de Exynos 7 9610 in de tweede helft van 2018. Het is nog onduidelijk in welke smartphones de nieuwe processor zal worden gebruikt, maar we verwachten de processor te zien in toekomstige Galaxy A-toestellen.

via [tweakers]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.