Samsung Onthult Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge

Samsung Galaxy S6Samsung heeft op de vooravond van de Mobile World Congress de langverwachte Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge officieel gepresenteerd. Samsung’s nieuwe vlaggenschip is flink verbeterd en zal vanaf 10 april in Nederland verkrijgbaar zijn.

Samsung lijkt te hebben geluisterd naar de kritiek die het Zuid-Koreaanse bedrijf kreeg te verduren bij de lancering van de Galaxy S5. Zo bestaat de behuizing niet meer uit plastic maar uit glas en metaal, is het schermformaat het zelfde gebleven en is de vingerafdrukscanner flink verbeterd.

Het ontwerp van de Galaxy S6 is totaal anders dan zijn voorgangers. Zo heeft het toestel een metalen rand, is de voorkant en achterkant voorzien van glas en is de smartphone slechts 6,8mm dik (inplaats van 8.1mm). Het schermformaat is wel het zelfde gebleven, maar het toestel is met 138 gram iets lichter. Vanaf volgende maand zal de Galaxy S6 in de kleuren wit (White Pearl), zwart (Black Sapphire), blauw (Blue Topaz) en goud (Gold Platinum) beschikbaar zijn.

Galaxy S6

De Galaxy S6 is verder voorzien van een 5,1-inch display met een resolutie van 2560 x 1440 pixels, een snelle en energiezuinige 64-bit Exynos 7 Octa-Core processor, 3GB werkgeheugen, 32GB, 64GB of 128GB opslagruimte, een 16 megapixel camera met optische beeldstabilisatie aan de achterkant, een 5 megapixel camera aan de voorkant, 4G, NFC en een 2550mAh accu. De Galaxy S6 draait op Android 5.0 met een veel minder zware versie van TouchWiz. Ook krijgen gebruikers twee jaar lang gratis 115GB OneDrive opslagruimte.

De accu is kleiner dan de 2800mAh accu die in de Galaxy S5 aanwezig is, maar volgens Samsung zal de accuduur het zelfde blijven. Ook kan de accu draadloos worden opgeladen via de WPC- als de PMA-standaard, en is de accu dankzij een nieuwe technologie binnen een half uur weer 50 procent vol. Helaas kan de accu niet worden verwijderd

Galaxy-S6-Edge

Naast de Galaxy S6 heeft Samsung ook een Galaxy S6 Edge gepresenteerd. Dit toestel beschikt over vergelijkbare specificaties, maar is voorzien van een display dat aan beide kanten van het toestel doorloopt. Op de zijkant kunnen notificaties worden weergegeven en informatie worden getoond wanneer de smartphone is vergrendeld. De Galaxy S6 Edge heeft een iets grotere 2600mAh accu, is 0.2mm dikker en is iets kleiner in de lengte en breedte. De overige specificaties zijn wel het zelfde.

De Galaxy S6 zal vanaf 10 april in Nederland beschikbaar zijn en krijgt een adviesprijs mee van 699 euro voor de 32GB variant. De Galaxy S6 Edge krijgt een adviesprijs mee van 849 euro.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.