Twee Miljoen Gebruikers Omzeilden Reclame Op Spotify

SpotifyOngeveer 2 miljoen mensen hebben onofficiële Spotify-apps gebruikt om reclame van de gratis versie van Spotify te omzeilen. Dit blijkt uit documenten van Spotify voor de geplande beursgang op 3 april.

Spotify is gratis te gebruiken, maar mensen die een gratis account hebben krijgen tussen de nummers door wel reclame te horen. Tegen betaling kun je de reclame verwijderen en krijg je ook meer mogelijkheden. Er is echter een andere manier om van de reclame af te komen, namelijk via onofficiële Spotify-apps.

Uit documenten van Spotify blijkt dat maar liefst 2 miljoen mensen gebruik maakten van onofficiële Spotify-apps om reclame te omzeilen. Dit komt neer op ongeveer 2,3 procent van alle gebruikers zonder abonnement.

Spotify heeft mensen die gebruik maken van dergelijke apps een email gestuurd waarin staat dat “vreemde activiteiten in de app” zijn ontdekt. Het gaat hier voorlopig echter om een waarschuwing. Gebruikers kunnen namelijk nog wel gewoon via de officiële Spotify-app inloggen. In de toekomst zal Spotify naar verwachting echter hardere maatregelen nemen.

Spotify telt volgens de laatste cijfers 159 miljoen gebruikers, waarvan 88 miljoen gebruik maken van een gratis account.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.