Facebook Verzamelde Jarenlang Telefoondata Van Android-smartphones

FacebookJarenlang verzamelde Facebook via de smartphone-app belgegevens van Android-gebruikers. De belgegevens bestaan uit inkomende en uitgaande gesprekken, de lengte van deze gesprekken en informatie over wie de gebruiker belde.

Een functie in oudere versies van het Android-besturingssysteem maakte het mogelijk om telefoondata van gebruikers te verzamelen. Gebruikers die apps voor Android 4.1 toestemming gaven om contacten uit te lezen gaven daarmee, zonder dat ze dat zelf wisten, automatisch toestemming om de belgegevens te registreren.

In oktober 2017 stopte Google de ondersteuning voor de functie die het mogelijk maakte om telefoondata te delen, maar tot die tijd kon Facebook gewoon informatie over je belgedrag verzamelen.

Om te controleren wat voor gegevens Facebook van jouw heeft verzameld ga je naar facebook.com/settings en klik je op “Een kopie downloaden van je Facebook-gegevens”. Na het invullen van je wachtwoord zal Facebook een email sturen met een link naar een zip-bestand met daarin alle verzamelde gegevens. Onder het kopje “Contactgegevens” staan alle verzamelde belgegevens.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.