Betalen Met Mobiel Nog Niet Erg Populair

ING-Android-contactloos-betalenUit gegevens die Betaalvereniging Nederland heeft opgevraagd bij Nederlandse banken blijkt dat betalen met de mobiel nog niet erg populair is in ons land. De meeste mensen die gebruikmaken van contactloos betalen doen dit vier tot vijf keer per maand.

Berend Jan Beugel, de woordvoerder van de Betaalvereniging, geeft aan dat er in maart ongeveer een miljoen transacties zijn gedaan via bankapps. Dit klinkt misschien als veel, maar in vergelijking met de 360 miljoen pintransacties in maart is het echter maar een fractie van een procent.

Volgens Betaalvereniging Nederland zijn betaalapps in Nederland ongeveer een half miljoen keer gedownload. Er is waarschijnlijk wel meer behoefte voor betaalapps, maar dergelijke apps werken vaak alleen op nieuwere versies van Android en toestellen met een NFC-chip. Ook staat Apple dergelijke apps niet toe, waardoor banken hun betaalapps niet voor de iPhone kunnen uitbrengen.

Mensen die een betaalapp van een bank actief gebruiken doen dit zo’n vier tot vijf keer per maand. De transacties hebben een gemiddelde waarde van ongeveer 11 euro.

via [rtlnieuws]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.