Maatregelen Tegen Spam Van Eigen Gmail-adres

GmailDe laatste tijd hebben steeds meer Gmail-gebruikers te maken met spam die afkomstig lijkt te zijn van de ontvanger zelf. Google heeft nu echter aangegeven maatregelen te hebben genomen tegen dergelijk spam.

Google heeft tegenover 9to5Google aangegeven dat het bedrijf beschermingsmaatregelen heeft genomen. De spam die afkomstig leek te zijn van de ontvanger zelf was mogelijk vanwege aangepaste headers. De mensen die de spamcampagnes hebben verstuurd hebben niet ingebroken in de accounts van de ontvangers. Slechts een klein deel van de Gmail-gebruikers heeft te maken gehad met de nieuwe vorm van spam, maar exacte cijfers heeft Google niet gegeven.

Op het Google-forum geven gebruikers aan dat de spam-e-mails ook verschijnen in hun map voor verzonden berichten en dat de e-mails ook verstuurd zijn naar andere gebruikers. Ook melden verschillende mensen die de spam hebben ontvangen dat de e-mails lijken te zijn verzonden via de Canadese provider Telus. Telus heeft in een reactie echter aangegeven dat het bedrijf de berichten niet heeft opgesteld en dat ze ook niet worden verzonden via zijn eigen servers. De meeste spamberichten gaan over verzekeringen, cryptovaluta en leningen.

via [tweakers]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.