Nieuwe Toestellen Mogen Niet Meer Op Android Nougat Draaien

Android-8.0-OreoFabrikanten mogen vanaf nu geen toestellen meer op de markt brengen die draaien op Android Nougat of ouder. Google geeft namelijk geen certificaten meer af voor dergelijke smartphones en tablets.

Wanneer een fabrikant een nieuwe Android-smartphone met diensten van Google op de markt wil brengen moet het toestel eerst langs Google. Als Google geen certificaat uitbrengt heeft het toestel bijvoorbeeld geen toegang tot de Play Store. Google kan op deze manier voorkomen dat fabrikanten toestellen op de markt brengen met oude versies van Android.

Zodra er een nieuwe Android-versie op de markt verschijnt hebben fabrikanten nog ongeveer 5-7 maanden de tijd om toestellen op de voorgaande versie uit te brengen. Na deze periode geeft Google geen certificaten meer voor deze versie. Hierdoor kunnen fabrikanten vanaf dit moment dus geen smartphones met Android Nougat meer produceren en moeten de toestellen gelijk draaien op de nieuwere Android Oreo.

We krijgen de komende tijd dus steeds meer toestellen te zien die uit de doos al draaien op Android Oreo. Het kan echter nog steeds voorkomen dat toestellen met Android Nougat op de markt verschijnen, aangezien een fabrikant een toestel ook al ver voor de releasedatum kan aanbieden aan Google om een certificaat te krijgen. Het marktaandeel van Oreo zal de komende maanden in ieder geval flink gaan stijgen.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.