“Google Verzamelt Alsnog Locatiegegevens Android-gebruikers Als Functie Uitstaat”

Google-AndroidOnderzoekers van het Amerikaanse softwarebedrijf Oracle beweren dat Google in Australië locatiegegevens van Android-gebruikers verzamelt, zelfs als de functie daarvoor uitgeschakeld is. Als reactie op deze bewering heeft markttoezichthouder Australian Competition and Consumer Commission (ACCC) een onderzoek gestart.

Volgens Oracle verzamelt Google zelfs locatiegegevens van smartphones zonder simkaart. Hiervoor zou Google zendmasten, bluetooth- en wifi-netwerken gebruiken. Zelfs de barometer zou worden gebruikt om te achterhalen op welke verdieping van een gebouw een gebruiker zich bevindt.

Google zegt zelf dat het bedrijf alleen informatie verzamelt met toestemming van de gebruiker. In het privacybeleid verwijst Google echter alleen naar ‘Google-diensten’, niet specifiek naar het Android-besturingssysteem.

Oracle schrijft verder dat de verzamelde gegevens via de internetbundel van gebruikers naar Google  verstuurd worden. Deze gegevens kunnen oplopen tot een gigabyte. De gebruikers draaien voor deze kosten op.

Het is onduidelijk of Google ook locatiegegevens van gebruikers buiten Australië zonder toestemming verzamelt.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.