5 Dingen Die Je Moet Weten Over 5G

5G-verbindt-ons-meer-dan-ooit---Simonly.nlHoud je vast, want het snelste mobiele netwerk ter wereld komt eraan! Als vervanger van het huidige 4G-netwerk, zal 5G deuren openen naar de toekomst: de wereld van Kunstmatige Intelligentie en the Internet of Things. Vandaag, op de Werelddag van de Telecommunicatie, vertellen wij je 5 dingen die je moet weten over het 5G-netwerk:

  1. Nog even geduld.. In 2020 gaat het gebeuren!

Hoewel 5G-testen voor commerciele doeleinden al in volle gang zijn, moeten wij het als consument voorlopig nog doen met het 4G-netwerk. Voor bedrijven ligt de overgang naar 5G echter dichterbij dan je denkt.

In Groningen wordt er volop getest met 5G toepassingen voor commerciële en welzijn doeleinden. Zo wordt de landbouw gemonitord met een drone en rijden er ambulances rond waarbij de arts vanuit het ziekenhuis kan meekijken met de patiënt.

In Düsseldorf heeft Vodafone een hypermodern 5G testlab geopend. Hier wordt de compatibiliteit van toekomstige smartphones, tablets en IoT sensoren met het 5G-netwerk onder verschillende omstandigheden getest. Verdere innovaties gaat de operator uitvoeren in samenwerking met partners uit de wetenschap, industrie en politiek. Ook Berlijn kan niet achterblijven. Operator Deutsche Telekom is bezig met de aanleg van een 5G-testnetwerk in het centrum van de stad.

In 2020 wordt het nieuwe netwerk naar verwachting uitgerold. Amsterdam wil dan direct groots uitpakken met een 5G-netwerk rond de Johan Cruijff Arena. Maar is het Nederlandse netwerk tegen die tijd al wel klaar voor 5G? Hierover zijn de meningen verdeeld. De ontwikkelingen zijn in ieder geval in volle gang..

Tot je als consument gebruik kunt maken van 5G, vind je bij Simonly.nl de snelste 4G en 4G+ abonnementen tegen de scherpste tarieven. 

  1. Het 5G-netwerk is snel. Maar dan ook echt héél snel.

Je lievelingsfilm downloaden in enkele seconden? Geen probleem. 5G verhoogt de downloadsnelheid naar topsnelheden van 1 tot 2 gigabit per seconde. Ter vergelijking: binnen het huidige 4G-netwerk ligt de maximale snelheid rond de 300 megabit per seconde.

5G betekent dus veel sneller browsen, streamen en downloaden! Maar het gaat niet alleen om snelheid. De toekomst ligt in de enorme capaciteit die het netwerk aankan.

  1. 5G biedt capaciteit om miljarden apparaten te verbinden

Geen bereik op drukke festivals of tijdens Oudejaarsavond? Met 5G is overbelasting van mobiele netwerken verleden tijd! Dankzij de gigantische capaciteit, kunnen er zonder problemen miljoenen apparaten per vierkante meter op het netwerk worden aangesloten.

Voor zowel de consument als voor bedrijven biedt 5G eindeloze mogelijkheden. Datastromen met informatie kunnen moeiteloos worden verzameld en verzonden, waardoor de wereld meer verbonden raakt dan ooit.

  1. Internet of Things komt door 5G in een stroomversnelling

Het ultra-snelle 5G-netwerk is handig voor de mobiele gebruiker. Maar het stopt niet bij je eigen smartphone! 5G maakt het mogelijk om op grote schaal apparaten aan elkaar te verbinden en data te transporteren.

Dankzij 5G kunnen we duurzamer leven en onze tijd efficiënter gebruiken. Wat dacht je van Internet of Things (IoT) toepassingen als zelfrijdende auto’s die files vermijden, of een smartwatch die je voortgang in de sportschool meet? En op grotere schaal: het verminderen van de hoeveelheid schadelijke stoffen binnen de landbouw, met slimme IoT analyses.

  1. 5G is cruciaal voor de toekomst van kunstmatige intelligentie (AI)

Een ‘digitaal superbrein’ van AI-gedreven robots, IoT-apparaten en mensen. Het komt je misschien bekend voor uit futuristische films, maar dankzij de capaciteit van 5G zijn de mogelijkheden op grote schaal eindeloos. Niet voor niets is AI vandaag het thema van de Werelddag van de Telecommunicatie!

AI-systemen kunnen voor bedrijven en overheden grote hoeveelheden data verwerken, relaties leggen en voorspellingen en aanbevelingen maken. Zo kunnen we steeds slimmere beslissingen nemen, productiever te werk gaan en klantervaringen verbeteren.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.