HMD Global Ontvangt 100 Miljoen Van Investeerders Om Harder Te Groeien

HMD Global NokiaHMD Global, de fabrikant verantwoordelijk voor de productie van Nokia-smartphones, heeft 100 miljoen dollar opgehaald bij investeerders. HMD Global zal dit geld gebruiken om harder te groeien.

HMD Global heeft sinds 2016 de merkrechten van Nokia in handen en heeft sindsdien met succes verschillende Nokia-smartphones op de markt gebracht. De fabrikant levert een goede prijs/kwaliteit verhouding en de Nokia-smartphones ontvangen zeer snel de nieuwste software-updates. Dankzij deze punten verkoopt HMD Global nu al meer smartphones dan merken als Sony, HTC en Google.

Vanwege de lagere prijzen van de Nokia-smartphones, is de winstmarge een stuk kleiner dan bij bijvoorbeeld Samsung en Apple. Hierdoor draait HMD Global, ondanks de redelijke omzet, nog steeds een klein beetje verlies. Het bedrijf heeft daarom 100 miljoen dollar opgehaald bij investeerders. Dit geld zal worden gebruikt om verder te kunnen groeien. Zo kan HMD Global bijvoorbeeld de distributie- en verkoopkanalen verbeteren om zo snel mogelijk zwarte cijfers te schrijven.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.