Duizenden Nederlandse Kinderen Live Te Volgen Door Smartwatch Hack

HellOO-smartwatchVeel Nederlandse ouders hebben een HellOO of Belio smartwatch gekocht voor hun kinderen, zodat ze de kinderen in de gaten kunnen houden wanneer ze niet thuis zijn. De smartwatches bleken echter eenvoudig te hacken, waardoor hackers konden meegluren.

Grote webshops verkopen de Nederlandse smartwatches HellOO en Belio. Nu blijkt echter dat de horloges niet goed beveiligd waren, waardoor het mogelijk was om van alle kinderen hun locatiegegevens tot één jaar terug en het telefoonnummer van de ouder op te vragen.

Dit blijkt uit een test van Wesley Neelen, een hacker bij cybersecuritybedrijf DearBytes. “Het verbaasde me hoe snel ik toegang kreeg tot deze gegevens.” Na melding van Wesley Neelen is de kwetsbaarheid inmiddels gedicht en het is onduidelijk of er ook misbruik is gemaakt van het lek.

Neelen kon locatiegegevens opvragen en op de minuut nauwkeurig zien waar een kind was geweest. Op deze manier kon hij achterhalen waar kinderen wonen, waar ze naar school gaan en waar ze spelen. “Ouders zullen het geen prettig idee vinden dat anderen mee konden kijken waar hun kind was“, zegt Neelen. Hij kon de locatiegegevens opvragen door simpelweg de serienummer van de smartwatch in te voeren. Hij kreeg na het invoeren van de serienummer gelijk locatiegegevens en een 06-nummer te zien.

bron [rtlnieuws]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.