Tablets Niet Meer Te Vinden Op Officiële Android-website [UPDATE]

Acer-Chromebook-Tab-10De iPad is nog steeds een groot succes, maar tablets met Android zijn lang niet meer zo populair. Fabrikanten brengen steeds minder tablets op de markt en consumenten stappen allemaal over op phablets (smartphones met een groot scherm). Dat de toekomst van de Android-tablet er niet goed uitziet blijkt nu ook uit het besluit van Google om het kopje ’tablets’ van de officiële Android-website te halen. 

De tablet-markt is lang niet meer zo populair als dat het ooit geweest is. Steeds minder mensen kopen een nieuwe tablet omdat ze al een grote smartphone hebben of geen reden zien om hun huidige tablet te vervangen. De succesvolle jaren van de Nexus 7 (2013) en de Nvidia Shield zijn voorbij en ook lijkt Google zich met Android steeds minder te richten op tablets. Zo verscheen Google Assistant erg laat voor tablets en horen we weinig over eventuele opvolgers van de Nexus 9 of de Pixel-tablet.

Google heeft nu zelfs de Android-sectie op de officiële site van Android verwijderd. De site spreekt nu alleen nog maar over telefoons, Wear, Android TV en Enterprise. De pagina android.com/tablets verwijst nu gewoon door naar de homepagina. Het is onduidelijk wat het verwijderen van het tablet-gedeelte precies betekent, maar waarschijnlijk wil Google zich meer gaan focussen op toestellen met Chrome OS, een besturingssysteem dat ook Android-apps kan draaien. We zien Chrome OS steeds vaker verschijnen op Chromebooks met een touchscreen, maar onlangs verscheen ook de eerste tablet met Chrome OS, namelijk de Acer Chromebook Tab 10.

UPDATE: Goed nieuws, de tablet-sectie is weer te vinden op de Android-website. Uit een Tweet van Hiroshi Lockheimer blijkt dat het einde van Android-tablets nog niet in zicht is. Het bleek te gaan om een bug, die inmiddels weer is opgelost.

Hiroshi-Lockheimer-tweet

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.